Головна Спрощений режим Опис

Бази даних


Періодичні видання. Статті - результати пошуку 149015

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Пошуковий запит: (<.>S=ВОДЫ ЗАГРЯЗНЕНИЕ ХИМИЧЕСКОЕ -- WATER POLLUTION, CHEMICAL<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.


    Бабієнко, В. В.
    Токсикологічна безпека продуктів харчування: проблема неорганічних прекурсорів оксиду азоту / В. В. Бабієнко // Експериментальна і клінічна медицина. - 2013. - N 2. - С. 170-173

Рубрики: ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ ФАКТОРЫ ВОЗДЕЙСТВИЯ--ENVIRONMENTAL EXPOSURE

   НИТРАТЫ--NITRATES


   ВОДЫ ЗАГРЯЗНЕНИЕ ХИМИЧЕСКОЕ--WATER POLLUTION, CHEMICAL


   ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ЗАГРЯЗНЕНИЕ--FOOD CONTAMINATION


   ОВОЩИ--VEGETABLES


   НИТРАТЫ--NITRATES


   АЗОТА ОКСИДЫ--NITROGEN OXIDES


Анотація: Встановлено, що частота перевищення вмісту нітратів в овочевій та баштанній продукції складала не більше 6 %, втім у весняний період у ранній овочевій продукції вміст нітратів у переважній більшості випадків перевищував ГДК. Найбільш високі концентрації нітратів знайдені в буряках, а також у салатних овочах і ранній капусті. В окремих випадках дуже високий вміст нітратів визначався і в картоплі. Вміст нітратів у водах, що використовуються для питного водопостачання в Одеській області, варіює в широких межах. У переважній більшості районів регулярно реєструються перевищення ГДК нітратів у воді підземних джерел питного водопостачання. Надлишкове надходження неорганічних прекурсорів оксиду азоту з харчовими продуктами та питною водою може вести до розвитку дизруптивних зсувів і дизрегуляційної патології у споживачів
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Найти похожие

 
© 2017-2023
Бібліотека Полтавського державного медичного університету
36011, м. Полтава, вул. Шевченка, 23
© Міжнародна асоціація користувачів і розробників
електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)