Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Yeroshenko G. A., Donets I. M., Shevchenko K. V., Riabushko O. B., Zviaholska I. M., Onipko V. V., Peredera R. V.
Назва : The impact of food additives complex on the structural organization of pulmonary diffuse lymphoid tissue shown in the experiment = Вживання комплексу харчових добавок впливає на структурну організацію дифузної лімфоїдної тканини легень в експерименті
Місце публікування : Світ медицини та біології: науковий, медичний, екологічний журнал/ головний редактор В.М. Ждан. - Полтава: Полтавський державний медичний університет, кафедра гістології, цитології та ембріології, 2023. - № 4. - С. 193-197. - ISSN 2079-8334 (Шифр СУ33/2023/4). - ISSN 2079-8334
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
ЛЕГКИЕ -- LUNG
ЛИМФОИДНАЯ ТКАНЬ -- LYMPHOID TISSUE
Анотація: В роботі представлені результати морфометричного та морфологічного дослідження дифузної лімфоїдної тканини легень щурів при комплексній дії харчових добавок. Встановлено, що стан дифузної лімфоїдної тканини легень щурів під дією комплексу харчових добавок глутамату натрію, нітриту натрію та Понсо 4R, відображає реакцію елементів місцевого захисного бар'єру, на дію складових комплексу, які перш за все виступають у ролі антигенів, що відображається активацією процесів антигензалежного диференціювання клітин лімфоїдного ряду, змінами з хвилеподібним характером морфометричних показників та ступеня васкуляризації дифузної легеневої тканини.

Дод.точки доступу:
Yeroshenko, G. A.
Donets, I. M.
Shevchenko, K. V.
Riabushko, O. B.
Zviaholska, I. M.
Onipko, V. V.
Peredera, R. V.