The impact of food additives complex on the structural organization of pulmonary diffuse lymphoid tissue shown in the experiment = Вживання комплексу харчових добавок впливає на структурну організацію дифузної лімфоїдної тканини легень в експерименті / G. A. Yeroshenko [и др.] // Світ медицини та біології = World of Medicine and Biology : науковий, медичний, екологічний журнал. - 2023. - № 4. - С. 193-197 . - ISSN 2079-8334


MeSH-~главная:
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (вредные воздействия)
ЛЕГКИЕ -- LUNG
ЛИМФОИДНАЯ ТКАНЬ -- LYMPHOID TISSUE
Анотація: В роботі представлені результати морфометричного та морфологічного дослідження дифузної лімфоїдної тканини легень щурів при комплексній дії харчових добавок. Встановлено, що стан дифузної лімфоїдної тканини легень щурів під дією комплексу харчових добавок глутамату натрію, нітриту натрію та Понсо 4R, відображає реакцію елементів місцевого захисного бар'єру, на дію складових комплексу, які перш за все виступають у ролі антигенів, що відображається активацією процесів антигензалежного диференціювання клітин лімфоїдного ряду, змінами з хвилеподібним характером морфометричних показників та ступеня васкуляризації дифузної легеневої тканини.
Перейти к внешнему ресурсу Текст

Дод.точки доступу:
Yeroshenko, G. A.
Donets, I. M.
Shevchenko, K. V.
Riabushko, O. B.
Zviaholska, I. M.
Onipko, V. V.
Peredera, R. V.

Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)